preukusno!
LENJA PITA SA KAJSIJAMA KAO KOD BAKE: Starinski KOLAČ sa 1 novim sastojkom, SLADI I HLADI (RECEPT)
Lenja pita sa kajsijama jedan je od omiljenijih kolača
Stari kolač koji niko ne odbija, sa novim jednim sastojkom. Jako lak za pripremu, a ukusan i dovoljno sladak!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 100 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 800 g kajsija
Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i ulje. Lepo promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Tepsiju premažite puterom sobne temeprature, pa pospite brašnom. Sipajte pola smese i poravnajte, pa pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta. Kajsije operite i prepolovite, pa izvadite košticu. Poređajte ih po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Preko sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi možete da ga pospete šećerom u prahu i isecite ga na kocke.
(Espreso/Stvar ukusa)