Lenja pita, Foto: Printscreen/Youtube/mica_mihailovic

preukusno!

LENJA PITA SA KAJSIJAMA KAO KOD BAKE: Starinski KOLAČ sa 1 novim sastojkom, SLADI I HLADI (RECEPT)

Lenja pita sa kajsijama jedan je od omiljenijih kolača

Objavljeno: 10.07.2023. 16:01h

Stari kolač koji niko ne odbija, sa novim jednim sastojkom. Jako lak za pripremu, a ukusan i dovoljno sladak!

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 100 g šećera
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 800 g kajsija
foto: Printscreen/Youtube/mica_mihailovic

Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i ulje. Lepo promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Tepsiju premažite puterom sobne temeprature, pa pospite brašnom. Sipajte pola smese i poravnajte, pa pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta. Kajsije operite i prepolovite, pa izvadite košticu. Poređajte ih po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Preko sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi možete da ga pospete šećerom u prahu i isecite ga na kocke.

(Espreso/Stvar ukusa)