USPEĆE VAM TAKO
OD SADA ĆETE STALNO OVAJ SASTOJAK STAVLJATI U PALAČINKE: Samo uz taj TRIK vam se SMESA neće RASPASTI
Isprobajte trik posle kojeg se testo za palačinke neće raspadati
Palačinke sa jednim neobičnim sastojkom niste mogli ni da zamislite.
Sada ćete videti kako to utiče na testo i sve će vam biti jasno.
Više se neće desiti da vam ne uspeju.
Sastojci:
800 ml mleka
350 ml vode
5 g suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
450 g brašna
1 kašika ulja
2 jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
U smesu dodajte kvasac i vanilu i ostavite da testo nadođe nekih pola sata. To je sva nauka, a možete da ih jedete i slane i slatke.
Priprema: U posudi pomešajte toplo mleko i vodu, pa dodajte kvasac i dobro promešajte. Zatim dodajte so, šećer, prosejano brašno i ulje. Dobro umutite, pa dodajte jaja i umutite. Na kraju dodajte vanilu i promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih 30 minuta. Opet kratko umutite, pa pržite palačinke u tiganju koji ste premazali puterom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)