topi se
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA GIBANICU: Domaćice, čim dodate 1 NEOBIČAN sastojak biće MEKANA, pišite ŠTO PRE
Ova gibanica je toliko mekana i slasna da ćete tražiti parče više
Napravite najbolju gibanicu posle koje vam nijedan drugi recept neće pasti na pamet.
Toliko je mekana i slasna da ćete tražiti parče više.
Recept je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.
Sastojci za 8 osoba
500 gr gotovih kora
500 gr sitnog sira
3-5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
1/2 šolja ulja
1 kašičica soli
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje.
Pripremite preliv:
Pomešajte jaja, jogurt, vodu ,ulje i so u jednoličnu masu.
Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.
Stavite jednu koru na radni sto i poprskajte je ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potrose. Znaci, sve kore jedna preko druge.
Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Ja to radim na dva prsta rastojanje i ispadne deset parčića.. Onga se oštrim nozem iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Poređajte sve parčiće jedan do drugoga u dva reda, ako je pleh dugacak. Ako je okrugli, onda poređajte naokolo i završavate u sredini.
Pazljivo prelijte rolate sa prelivom, tako da svaki rolat dobije istu količinu preliva, da bi posle bilo jednako sočno.
Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica dobro ne porumeni.
Posluživanje
Ovo je zaista veoma lak recept za pravljenje i nema opsanosti da vam gibanica ne naraste ili ne uspe.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)