poslastica
BAKA PODELILA RECEPT ZA STARINSKE KNEDLE SA ŠLJIVAMA KAKVE SRBI OBOŽAVAJU: Jedan sastojak im daje JOŠ BOLJI UKUS
Skuvati krompir u šuski pa ga oguliti i izgnječiti
Stari dobri desert naših baka, popularne knedle sa malim trikovima i saveti da ne možete pogrešioti
Potrebno je:
500 gr krompira
150 gr brašna+ 2 kašike griza
šljive sveže ili smrznute
po želji jezgo oraha
4 kašike prezli
1 jaje
ulje
1 vanilin šećer
prah šećer
Priprema:
Skuvati krompir u šuski pa ga oguliti i izgnječiti. Dodati jaje posoliti i izmiksati.
Dodati brašno sa grizom pa zamesiti mekano testo pa iseći komadiće rastanjiti u dlanovima u šljivu staviti jezgru oraha pa oblikovati knedlu.
Redjati u poslužavnik posutim brašnom. Kuvati da knedle omeknu i isplivaju na površinu..
Dod se knedle kuvaju ispržiti prezle na ulju pa skuvane knedle vaditi u prezle i valjati.
Posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Uživajte prelepe su.
(Espreso)