Jaja u tiganju, Foto: Profimedia

pišite

MAĐARI OVAKO SPREMAJU JAJA ZA DORUČAK: Kremastija su od NAŠIH zbog 1 SASTOJKA koji dodaju na KRAJU, recept je BOMBA

Jaja na mađarski način su pravi izbor za doručak

Objavljeno: 10.07.2023. 06:46h

Većina ljudi za doručak sprema jaja. Navikli smo da ih jedemo na kajganu, na oko ili čak omlet.

Kombinacija jaja sa sirom ili nekim povrćem je prava bomba za jutro.

Sada ćete videti kako Mađari spremaju jaja i zašto su sočnija od naših.

foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

Sastojci

za 4 osobe

8 tvrdo kuvanih jaja

500 g luka

3 dag maslaca

125 ml belog vina

125 ml pilećeg bujona

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

4 kašike pirea od paradajza

150 ml pavlake za kuvanje

1/2 kašičice belog luka u granulama

2 kašičice mlevene crvene paprike

1/2 kašičice škrobnog brašna

so

biber

malo ulja

foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti

Priprema

1.

Luk isecite na pola i popržite na malo ulja dok ne dobije lepu zlatnu boju. Prelite vinom i bujonom i prokuvajte oko 3 minute. Ostavite da se ohladi, procedite, a umak sačuvajte.

2.

Posudu za pečenje namažite maslacem.

Jaja isecite na krupnije kriške. Složite red jaja, prekrijte oceđenim lukom i završite sa slojem jaja.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika.com)