Pavlova torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

ukusno

OVU TORTU DOMAĆICE U SRBIJI PRAVE ZA SVAKU PROSLAVU: Trenutno je NAJTRAŽENIJA U SRBIJI, a ovo je najlakši recept

Ako želite isprobajte i recept za mini verziju ove poslastice

Objavljeno: 08.07.2023. 06:45h

Pavlova torta je nastala u čast ruske balerine Ane Pavlove tokom 20-tih godina prošlog veka. Hrskave beze korice obogaćene slatkom pavlakom i jagodama čine ovu tortu prosto neodoljivnom, a možete da je pravite tokom cele godine jer voće možete da koristite i sveže i smrznuto.

Recept za Pavlovu tortu je vrlo jednostavan, ali se treba pridržavati osnovnih smernica i rezultat sigurno neće izostati. Ako želite isprobajte i recept za mini verziju ove poslastice.

foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Sastojci:

250 g šećera u prahu

4 belanceta

2 kašičice kukuruznog brašna

1 kašičica vinskog sirćeta

500 ml slatke pavlake

250 g jagoda

Priprema:

Umutite šećer i belanca u čvrst šne, pa dodajte kukuruzno brašno i sirće i lagno promešajte. Uzmite 2 pek papira i na svakom, na sredini, nacrtajte krugove prečnika 25 cm. Stavite paprike na pleh i popunite krug šneom od belanaca. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 45 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa bogato premažite jednu koru, a zatim stavite drugu i opet premažite. Ukrasite jagodama.

Ceo recept možete pogledati ovde:

(Espreso/Stvar ukusa)