Lamington kolač, Foto: Printscreen/ Youtube/ Recepti Brigita Husic
Prste da poližete
JEFTIN DO ZLA BOGA, NE MOŽE JEFTINIJE OD OVOGA: POSNI kolač koji će vas oduševiti svojom MEKOĆOM (RECEPT)
Za posne poslastice ne treba mnogo izgovora, samo volja i malo vremena
Objavljeno: 07.07.2023. 16:39h
Ivona Jelić
Ovaj kolač ne samo da je posan nego je i jeftin, bez obzira što nam receptura dolazi čak iz Australije. Lamingotn kolač je odličan izbor da se zasladizte. Sunđerasta stuktura sa osvežavajućim džemom u sredini pružiće vam užitak kakav niste očekivali.
Recept je sasvim jednostavan, evo šta vam treba i kako se pravi Lamingotn kolač:
Sastojci:
- 2 šolje višenamenskog brašna
- 1 šolja granuliranog šećera
- 1/4 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
- 1 šolja sojinog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 3 šolje rendanog kokosa
- Još 1/2 šolje sojinog mleka
- 1/4 šolje šećera u prahu
- 1/4 šolje kakao praha
- Džem
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i obložite kvadratni pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
- U posebnoj posudi pomešajte rastopljeno kokosovo ulje, biljno mleko i ekstrakt vanile. Postepeno pomešajte suve i vlažne sastojke, sipajte testo u pleh i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 25-30 minuta i proverite čačkalicom, ako izađe suva, kolač je gotov.
- Dok se posni kolač hladi, pripremite premaz. U plitkoj posudi pomešajte osušeni kokos, šećer u prahu i kakao prah. Dobro promešajte. Ohlađeni kolač isecite horizontalno, da dobijete dve jednake polovine. Potom isecite komade željene veličine od kojih ćete praviti "sendviče".
- Spojite dva komada testa slojem džema, potom umočite kratko u biljno mleko, i uvaljajte u mešavinu kokosa, šećera u prahu i kakao praha. Vaši posni kolači sa džemom i kokosom su spremni za serviranje, a mogu da stoje do tri dana!
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Stvar ukusa)