Oslić, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

recept

POHOVANI OSLIĆ SA MARINADOM PO UKUSU NAJVEĆIH GURMANA: Jednostavan RECEPT, a riba kao iz NAJSKUPLJEG restorana

Recept za najukusniji posni pohovani oslić sa marinadom

Objavljeno: 06.07.2023. 20:15h

Vreme je posta, a sutra jeIvanjdan i ovaj recept morate probati! Oslić ovako spremljen se topi u ustima!

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica bibera
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Preliv za ribu:

  • 2 čena belog luka
  • sok od jednog limuna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • veza svežeg peršuna

Priprema:

Operite i posušite komade oslića. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu. Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom. Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte. Ribu poslužite zajedno sa prelivom, koji je najbolji da se koristi kada filet presečete na pola.

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima​​​​​​​

(Espreso/Stvar ukusa)