recept
POHOVANI OSLIĆ SA MARINADOM PO UKUSU NAJVEĆIH GURMANA: Jednostavan RECEPT, a riba kao iz NAJSKUPLJEG restorana
Recept za najukusniji posni pohovani oslić sa marinadom
Vreme je posta, a sutra jeIvanjdan i ovaj recept morate probati! Oslić ovako spremljen se topi u ustima!
Sastojci:
- 500 g oslića
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 2 kašike soka od limuna
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica bibera
Preliv za ribu:
- 2 čena belog luka
- sok od jednog limuna
- 100 ml maslinovog ulja
- veza svežeg peršuna
Priprema:
Operite i posušite komade oslića. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu. Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom. Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte. Ribu poslužite zajedno sa prelivom, koji je najbolji da se koristi kada filet presečete na pola.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso/Stvar ukusa)