prijatno!
DŽEJMI OLIVER PODELIO RECEPT ZA SAVRŠENU PILETINU SA SPANAĆEM: Poznati kuvar otkrio TAJNU savršenog sosa
Napravite piletinu na nešto drugačiji način, u umaku od mleka i spanaća
Piletinu, tačnije filete, u sosu od mleka i spanaća možete da poslužite uz kuvani pirinač, najbolje po receptu Džejmija Olivera! Ako više volite paste, dobar izbor su domaće njoke. I ne zaboravite na svežu salatu!
Sastojci:
4 pileća fileta
2 kašike ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 g svežeg spanaća, iseckanog
1 šolja mleka
so i biber po ukusu
prstohvat muskatnog oraščića
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom, dubljem tiganju, na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckani crni luk i beli luk i pržite dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte pileće filete i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Sklonite meso iz tiganja i ostavite ga sa strane.
U istom tiganju dodajte iseckani spanać i dinstajte ga dok se ne omekša. Vratite pileće filete u tiganj. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muskatnog oraščića po ukusu. Prelijte sve mlekom i smanjite temperaturu. Kuvajte jelo još 5-7 minuta, dok se sos malo zgusne.
Proverite da li su pileći fileti potpuno kuvani. Ako je potrebno, produžite kuvanje još nekoliko minuta. Sklonite tiganj sa šporeta i ostavite jelo da se malo prohladi pre serviranja.
(Espreso/Stvar ukusa)