sjajno
POSOLILA JE LUBENICU I ODUŠEVILA SE: Kada vidite rezultat odmahh ćete uraditi ISTO
Zbog ovoga će vam biti još ukusnija!
Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo da ćete nam ubrzo biti zahvalni.
Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, poslastičar Nikol Veston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj veb stranici zašto je ovo odlična kombinacija.
- Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena - napisala je ona.So lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji, intenzivan ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju pljuvačke što lubenicu čini još sočnijom.Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubićete" njenu slatkoću i moraćete da uzmete novi komad.
(Espreso/Srbija danas)