Lazanje, Foto: Printscreen/youtube/MilinKuvar

preukusno

SAMO OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA ITALIJANSKA LAZANJA: Mleveno meso i MAJKA svih soseva - BEŠAMEL (RECEPT)

Originalna italijanska lazanja, po specijalnoj recepturi sa mlevenim mesom i bešamel sosom

Objavljeno: 06.07.2023. 16:14h

Svi volimo da pojedemo lazanju. Ugljeni hidrati kao što su pica ili lazanje, generalno italijanska jela, iako su malo teža više asociraju na leto, više se krećemo pa lakše možemo potrošiti kalorije.

Lazanje je oličenje hrane za tešenje i mnogo je boljeg ukusa kada je napravljeno od nule. I ne samo to, već je to tradicionalna božićna večera za mnoge Italijane.

foto: Printscreen/youtube/MilinKuvar

Sastojci:

  • Kore za lazanju
  • Mleveni paradajz
  • Paradajz sos
  • Sveži bosiljak
  • Mleveno meso

Za sos:

  • Bešamel za lazanje – Smatra se jednim od pet „matičnih soseva“ u italijanskoj kuhinji, ovaj beli sos može da se koristi kao osnova za pravljenje drugih stvari.
foto: Printscreen/youtube/MilinKuvar

Priprema:

  1. Na dno namažite tanak sloj bolonjeza. Napravite jedan sloj rezanaca, a zatim dodajte još sosa za meso.
  2. Zatim premažite malo bešamela preko vrha.
  3. Zatim dodajte nekoliko šaka mocarele i parmezana, pazeći da ih pospite do ivica. Dodajte još jedan sloj rezanaca na sir.
  4. Nastavite sa slojevima dok ne potrošite sve sastojke. Ovo bi trebalo da bude lazanje od 3 ili 4 sloja sa bešamelom, koje se završavaju slojem iseckanog sira na vrhu.
  5. Pecite dok se ne zagreje do kraja. Sir treba da porumeni i da pjenušavi, ali ako počne da gori možete staviti foliju na vrh.
  6. Pustite da se lazanja odmori da bi se stegla pre sečenja.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

(Espreso/ Kevinis cooking)