nešto lagano
LETNJA KROMPIR ČORBA JE ZALUDELA DOMAĆICE U SRBIJI: Sastojci su JEFTINI, a recept NIKAD PROSTIJI
Evo kako se pravi letnja krompir čorba, laganija i još ukusnija od originalne
Letnja krompir čorba je mnogo ukusnija od originalne.
Puna je povrća, a lagana je za stomak.
Napravite je već danas kada se vratite sa posla.
Sastojci:
4 krompira srednje veličine, oljuštena i iseckana na kockice
1 kašika maslinovog ulja
1 mali luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, mleveno
4 šolje supe od povrtne kocke
1 paprika srednje veličine, iseckana na kockice
1 šargarepa srednje veličine, narezana na kockice
1 kašičica sušenog timijana
So i biber po ukusu
Svež peršun ili vlasac za ukras
Recept:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i mleveni beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan i mirisan. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu i mešajte nekoliko minuta, ostavite da malo porumene.
Sipajte supu od povrća i dovedite do ključanja. Smanjite vatru na nisku i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta, ili dok krompir ne omekša. Tek tada dodajte šargarepu i papriku, ovo su dve zdrave vrste povrća i ne treba da se kuvaju dugo kao krompir, da ne bi izgubile vitamine. Krčkajte još 5-7 minuta dok povrće ne bude kuvano, ali i dalje malo hrskavo. Umešajte sušeni timijan, začinite solju i biberom po ukusu.
Skinite lonac sa vatre i pustite da se supa malo ohladi pre serviranja, po želji ukrasite svežim peršunom ili vlascem.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)