za vruće dane
SLADOLED OD VIŠANJA KOJI SE SPREMA ZA SAMO 10 MINUTA: Ledena POSLASTICA koja će vas RASHLADITI u MOMENTU (RECEPT)
Napravite sladoled od višanja koji je gotov za 10 minuta
Napravite domaći sladoled od višanja za samo 10 minuta.
Bolji je od kupovnog, a osvežiće vas dok kažete keks.
Moći ćete danima da uživate u njegovom ukusu.
Sastojci:
350 g višanja
300 ml jogurta
250 ml hladnog mleka
250 g šlaga u prahu
100 g šećera
Piprema:
Višnje dobro operite i očistite od koštica. U blender stavite višnje, sipajte jogurt i šećer i sve dobro izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Šlag dodajte u hladno mleko, pa mutite mikserom da dobijete čvrst sneg. Pomešajte sa smesom od višanja i još jednom dobro umutite da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu za sladoled preručite u činiju sa poklopcem i stavite u zamrzivač. Posle pola sata izvadite sladoled, malo ga promešajte i vratite nazad u led na još neka 2 sata. Po želji ga servirajte sa svežim višnjama ili prelijte sirupom od ovog voća.
Bonus video:
(Espreso/Stil)