Sladoled od višanja, Foto: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak

za vruće dane

SLADOLED OD VIŠANJA KOJI SE SPREMA ZA SAMO 10 MINUTA: Ledena POSLASTICA koja će vas RASHLADITI u MOMENTU (RECEPT)

Napravite sladoled od višanja koji je gotov za 10 minuta

Objavljeno: 06.07.2023. 13:52h

Napravite domaći sladoled od višanja za samo 10 minuta.

Bolji je od kupovnog, a osvežiće vas dok kažete keks.

Moći ćete danima da uživate u njegovom ukusu.

foto: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Sastojci:

350 g višanja

300 ml jogurta

250 ml hladnog mleka

250 g šlaga u prahu

FOTO: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak
FOTO: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak
FOTO: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak
FOTO: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak

100 g šećera

Piprema:

Višnje dobro operite i očistite od koštica. U blender stavite višnje, sipajte jogurt i šećer i sve dobro izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Šlag dodajte u hladno mleko, pa mutite mikserom da dobijete čvrst sneg. Pomešajte sa smesom od višanja i još jednom dobro umutite da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu za sladoled preručite u činiju sa poklopcem i stavite u zamrzivač. Posle pola sata izvadite sladoled, malo ga promešajte i vratite nazad u led na još neka 2 sata. Po želji ga servirajte sa svežim višnjama ili prelijte sirupom od ovog voća.

Bonus video:

(Espreso/Stil)