Foto: Printscreen Youtube

poslatica

OVAJ PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA SE SPREMA OČAS POSLA, A OSVEŽAVA U SEKUNDI: Voda će vam krenuti NA USTA (RECEPT)

Sada možete da napravite jedan prevrnuti kolač sa breskavama koji će vas osvežiti u ovim vrelim danima

Objavljeno: 06.07.2023. 07:43h

Lepo vreme nam je donelo voće u prodavnice, a samim tim i ideje za pripremu kolača.

Pored lubenice, kajsija, jagoda i breskve su tu.

Sada možete da napravite jedan prevrnuti kolač sa breskavama koji će vas osvežiti u ovim vrelim danima.

foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Sastojci:

120 g maslaca

180 g šećera

180 ml mleka

5 bresaka

2 jajeta

foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

2 kašičice ekstrakta vanile

280 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

pola kašičice soli

Priprema:

S 20 grama maslaca podmažite pleh u kom ćete peći kolač.

Na dno pleha poređajte breskve koje ste oprali i isekli na tanke kriške.

Umutite maslac sa šećerom, pa kada postane penast, dodajte jaja i ekstrakt vanile i nastavite da mutite.

foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i mleko, pa mutite dok ne dobijete glatko testo.

Dobijenu smesu pažljivo sipajte preko bresaka i ravnomerno je rasporedite.

Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Kada bude gotov, ostavite ga da se malo prohladi, a onda služite.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)