za doručak
OVAKO MAĐARI SPREMAJU PRŽENICE: Sočnije su od NAŠIH zbog 1 NEOBIČNOG sastojka, RECEPT će vas RASPAMETITI
Mađari dodaju jedan sastojak koji ih čini sočnijim
Prženice su najbolji doručak na kojem smo svi odrasli.
Morate da znate i kako ih Mađari prave.
Dodaju jedan sastojak koji obara sa nogu.
Sastojci
za 5 osoba
20 kriški starog hleba
10 kriški topivog sira
300 g izrendanog topivog sira
300 ml mleka
100 g brašna
4 jaja
ulje za prženje
Priprema
1.
U dublju posudu sipati mleko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške jako kratko umočiti u mleko, odmah ih izvaditi i između dlanova i iscediti.
Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti.
Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa sirom, pa odozgo rasporediti malo sira.
U tiganju dobro zagrejati ulje, pa pržiti sendviče s jedne i s druge strane dok ne dobiju lepu, rumenu koricu.
Gotove prženice vaditi na papirni ubrus, kako bi se ocedile od viška masnoće.
JAKO VAŽNO:
Pripremati jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočiti u mleko, preklopiti, uvaljati u jaje, brašno, posuti sirom i odmah spuštati u vruće ulje. I tek onda spremati drugu prženicu.
NIPOŠTO ne pripremiti sve odjednom, pa tek onda pržiti, jer će kriške, čekajući, omekšati od mlijeka i zbog toga poslije upiti puno ulja i raspasti se.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika.com)