Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

za doručak

OVAKO MAĐARI SPREMAJU PRŽENICE: Sočnije su od NAŠIH zbog 1 NEOBIČNOG sastojka, RECEPT će vas RASPAMETITI

Mađari dodaju jedan sastojak koji ih čini sočnijim

Objavljeno: 06.07.2023. 07:30h > 08:11h

Prženice su najbolji doručak na kojem smo svi odrasli.

Morate da znate i kako ih Mađari prave.

Dodaju jedan sastojak koji obara sa nogu.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Sastojci

za 5 osoba

20 kriški starog hleba

10 kriški topivog sira

300 g izrendanog topivog sira

300 ml mleka

100 g brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

4 jaja

ulje za prženje

Priprema

1.

U dublju posudu sipati mleko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške jako kratko umočiti u mleko, odmah ih izvaditi i između dlanova i iscediti.

Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti.

Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa sirom, pa odozgo rasporediti malo sira.

U tiganju dobro zagrejati ulje, pa pržiti sendviče s jedne i s druge strane dok ne dobiju lepu, rumenu koricu.

foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

Gotove prženice vaditi na papirni ubrus, kako bi se ocedile od viška masnoće.

JAKO VAŽNO:

Pripremati jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočiti u mleko, preklopiti, uvaljati u jaje, brašno, posuti sirom i odmah spuštati u vruće ulje. I tek onda spremati drugu prženicu.

NIPOŠTO ne pripremiti sve odjednom, pa tek onda pržiti, jer će kriške, čekajući, omekšati od mlijeka i zbog toga poslije upiti puno ulja i raspasti se.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika.com)