recept
NAPRAVITE UKUSAN I JEFTIN RUČAK OD SVEGA PAR SASTOJAKA: Ako ne znate šta, ovo je uvek DOBRA IDEJA, a sve već imate
Nećete se pomučiti nimalo
Ako ne znate šta biste pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje. Brza i laka priprema.
Potrebno:
1 kg krompira
1 glavica crnog luka
1 srednja šargarepa
3-4 čena belog luka
3 barena jaja
začini: suvi biljni začin, biber, tucana paprika, origano
3 kašike ulja
Za preliv:
2 jajeta
1 šolja jogurta
1 šolja mleka (200ml)
Još:
1 kašika palente
malo susama
malo tvrdog sira po izboru
Priprema:
Obarite krompir i izrendajte na krupnije rende. Preko krompira dodajte izrendan crni luk i šargarepu, seckan beli luk i izrendana obarena jaja. Začinite, pa promešajte. Dodajte ulje, pa opet promešajte. Za preliv: Ulupajte jaja, pa dodajte jogurt i mleko, pa promešajte. Sipajte smesu sa krompirom u vatrostalnu posudu, lepo rasporedite i prelijte sa napravljenom smesom. Pospite sa palentom i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta. Na kraju izrendajte malo kačkavalja preko.
(Espreso/Trpeza)