PREUKUSNO!
TRIK ZA HRSKAVE POHOVANE LIGNJE: Gotove su za TREN OKA, a zbog OVOG 1 sastojka su SOČNE, a ne GUMENE (RECEPT)
Danas napravite lagan ručak, pohovane ligne, sa ovim trik sastojkom
Ukoliko postite, ili ste ljubitelj morskih plodova, ovaj recept za lignje će vas oduševiti.
Ako volite da ih jedete pohovane i pržene tajna je u tome da ih kratko marinirate u skrobu, jer će tako biti hrksavije, a ako ih pržite samo minut, ne rizikujete da postanu gumene. Uživajte!
Sastojci:
- 1 kg lignji
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 4 kašike kukuruznog skroba +1/2 šolje
- 1 šolja brašna
Priprema:
Lignje očistite i isecite na tanke kolutove. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte, a onda pospite kukuruznim skrobom (4 kašike). Dobro sjedintie i ostavite par minuta da odstoje. U posudi pomešajte brašno i skrob (1/2 šolje), pa posolite i pobiberite. Dodajte lignje, poklopite i dobro protresite da ih smesa lepo obloži. U tiganju zagrejte dosta ulja, pa pržite lignje samo minut (kako ne bi postale gumene). Vadite ih na ubrus da se ocede.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stvar ukusa)