slatko
KRALJICA TORTI BEZ PEČENJA: Bila je poznata 80ih godina u STAROJ JUGI, a sada ste je skoro pa zaboravili (RECEPT)
Predivna torta bez pečenja vam neće dozvoliti da se znojite pored rerne po ovim vrućinama
Bila je vrlo popularna u staroj Jugi, pogotovo osamdesetih godina, a sada su je mnogi zaboravili. AKo vam treba idealna torta bez pečenja, onda je ovo prava stvar pogotovo po ovim vrućinama, verujemo da nikome nije specijalno do kuvanja pored rerne.
Apsolutno savršena, kraljica torti bez pečenja je pesak torta:
Sastojci:
Za filove:
- 1 l mleka
- 130g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200g putera sobne temperature
- 120g prah šećera
- 150g mlevene plazme
- 120g kokosa
- 170g mlevenih oraha
Za ganaš:
- 50g mlečne čokolade
- 50g crne čokolade
- 100ml slatke pavlake
Priprema:
Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela. U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 22cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orah fil. Odložiti u frižider na najmanje 2h Nakon toga napraviti ganaš, staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati torta na hlađenje dok se ganaš ne stegne.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Slatka domaćica)