Svinjske šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/kuvajte_sa_stasom

preukusno!

GURMANSKE SVINJSKE ŠNICLE U SOČNOM PARADAJZ SOSU: Srpski RUČAK koji vole svi od 3 do 103 (RECEPT)

Ručak koji niko ne odbija - Svinjske šnicle u paradajz sosu

Objavljeno: 04.07.2023. 16:15h

Svinjsko meso se najčešće nalazi na našoj tpezi. Jednostavno je za pripremu i ima neodoljiv ukus!

Sastojci:

  • 600 g svinjskog buta
  • 300 ml piva
  • 300 ml paradajz sosa
  • 300 ml mleka
  • 5-5 čena belog luka
  • 1/2 kašičice peršuna
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • na vrh noža sudžuk paprike
  • malo bosiljka
  • 1/2 kg krompira
foto: Printscreen/Youtube/kuvajte_sa_stasom

Priprema: Meso isecite, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Sklonite foliju, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno, pa poređajte u tepsiju koju ste nauljili. Pomešajte pivo, paradajz sos, mleko, mleveni beli luk i začine, pa sjedinite sastojke i prelijte preko mesa. Ubacite i korompir koji ste isekli i oljuštili. Pokrijte aluminijumskom folijom i na par mesta probušite viljuškom. Pecite na 200° oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 30 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)