preukusno!
ČUVENO DOMAĆE KISELO MLEKO: Recept od samo 2 SASTOJKA zbog kog NIKADA više nećete OKUSITI kupovno
Svi Srbi vole domaće kiselo mleko, a ovaj recept će vas raspametiti
Svi ćemo se složiti da zelene sarmice i domaće pite ne mogu da se zamisle bez kiselog mleka! Domaće kiselo mleko, osim što je idealan prilog jelima, predstavlja i prirodni probiotik koji je jako zdrav!
Sastojci:
- 2 l punomasnog mleka
- 1 časa punomasne pavlake
Priprema:
Mleko prokuvati i ostaviti da kuva na laganoj vatri 10 minuta. Vodite računa da šerpa bude sa debelim dnom da vam ne zagori. Nakon toga skloniti sa ringle da se prohladi, ali da ostane toplo. Odvojite pola šolje i umutite sa pavlakom da dobijete ređu smesu. Ulijti u šerpu sa još uvek toplim mlekom i dobro sjedinite. Pokrijte odozgo, možete i prijanjajućom folijom i stavite na neko toplo mesto da prenoći, najbolje uz peć ili radijator. Ukoliko vam se ujutru odvojio višak surutke na vrhu, ne sklanjajte sjediniće se kada odleži u frižideru. Kada se mleko ukiselilo, obavezno prebacite u frižider.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso/Stvar ukusa)