Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinj

recept

ITALIJANI SAMO OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE: Jedan sastojak ih dosta RAZLIKUJE OD SRPSKIH, zato su UKUSNIJE (VIDEO)

Za ručak poslužite paprike punjene po italijanskom receptu

Objavljeno: 03.07.2023. 19:50h > 19:52h

Svaka domaćica ima svoj recept za punjene paprike, a u mnogim zemljama se spremaju na različite načine. Svako ima svoj trik sastojak koji ih čini mnogo ukusnijim, a možemo reći da Italijani spremaju najbolje.

Ako volite njihovu kuhinju garantovano će vam se dopasti i ovaj recept za punjene paprike. Oni koriste parmezan i mocarelu, ali i pinjole. Srpske domaćice retko koriste pinjole kada kuvaju, ali ove jestive semnke bora čine svako jelo apsolutno neodoljivim.

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

4 velike crvene ili zelene paprike

1 veliki crni luk

2 čena belog luka

1 kašika origana

1/2 šolje pinjola

300 g mlevenog mesa

1/2 šolje pirinča

1 jaje

2 kašike paradajz pirea

1/2 šolje sveže mente

1 veza peršuna

200 g mocarela sira

100 g parmezana

foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

Priprema:

Paprike operite, pa presecite na pola. Izvadite semenke i peteljku, pa premažite maslinovim uljem, spolja i unutra. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

U tiganju na malo ulja propržite seckani crni i beli luk, kao i origano. Kada luk omekša dodajte pinjole i kratko ih tostirajte. U posudi pomešajte mleveno meso, luk sa pinjolama, pirinač koji ste prethodno skuvali, paradajz pire, sekcanu nanu i peršun, parmezan i jaje.

Začinite po želji i sve dobro sjedinite. Napunite paprike, pa pospite rendanom mocarelom i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 45 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)