preukusno!
STARINSKE LOVAČKE ŠNICLE KOJE JE JELA CELA JUGA: Odmah napišite ovaj TRADICIONALNI RECEPT i čuvajte kao OČI U GLAVI
Ukoliko ne znate šta danas za ručak tradicionalne lovačke šnicle su idealan izbor
Svi Srbi vole lovačke šnicle, ali malo koja domaćica zna otiginalni recept za njih!
Sastojci:
- 800 g govedine ili teletine
- 150 g slanine
- 3 crna luka
- 50 g putera
- 2 ruzmarina
- 4 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica timijana
- 1/2 kašičice ljute crvene paprike
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- 400 ml vode
- 200 ml crvenog vina
- 1 kašika paradajz paste
Priprema: U tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu, pa je izvadite na ubrus i dodajte šnicle. Propržite sa obe strane, pa izvadite i meso. U isti tiganj stavite puter, pa kada se istopi dodajte seckani crni luk i ruzmarin. Pržite dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle par minuta sipajte brašno, promešajte, vratite slaninu i meso, pa promešajte. Začinite i promešajte, pa sipajte vodu, crveno vino i stavite lovorov list. Umešajte i paradajz pastu, pa promešajte i poklopite. Kuvajte oko 80 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list i ruzmarin, pa još malo posolite i pošećerite. Promešajte i servirajte sa pire krompirom.
Bonus video: Recept za đuveč
(Espreso/Stvar ukusa)