Foto: Printscreen/Youtube/JocinaKujna

preukusno!

STARI RECEPT ZA ČUVENU BUNJEVAČKU TARANU: Samo 2 SASTOJKA koja svi imate i napravićete samo takav SPECIJALITET

Ukoliko ne znate šta danas za ručak, bunjevačka tarana je odlično rešenje

Objavljeno: 03.07.2023. 15:15h

Nekada su majke i bake pravile najukusnija jela is latkiše od jednostavnih i osnovnih namirnica. Tarana se pravi od samo dva sastojka i odlična je i u slanim i slatkim kombinacijama!

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 400 g oštrog brašna
foto: Printscreen/Youtube/RTVojvodine

Priprema:

U posudu sipajte oko 150 g brašna, pa dodajte jaja i sjedinite, a onda dodajte i preostalo brašno. Kratko mestite, samo toliko da se sastojci sjedine. Zatim dobijeno testo izrendajte, veličinu izaberite sami. Posoložite taranu na krpu i pospite brašno, pa ostavite da se suši nekih 24 časa. Par puta je protresite kako bi se ravnomerno sušila. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.

Bonus video: Sastojak za pastu

(Espreso/Stvar ukusa)