Gaspaćo, Foto: Printscren/Youtube/dare2cooknow
preukusno!
ČUVENI ŠPANSKI GASPAĆO: Hladna PARADAJZ ČORBA koja će vas KUPITI ZA SVA VREMENA, nema uključivanja ŠPORETA (RECEPT)
Gaspaćo, hladna paradajz čorba biće spremna za 15 minuta
Objavljeno: 03.07.2023. 12:36h
Marija Marković
Gaspaćo je najpoznatiji španski recept "na kašiku" koji će osvojiti sva čula!
Sastojci:
- 900 g paradajza
- 1 crvena ili zelena paprika
- 1 krastavac
- 1 manji crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašičice sirćeta
- 1/2 šolje maslinovog ulja
Priprema: Paradajz i papriku kratko blanširajte u ključaloj vodi. Skinite kožicu, pa sitno isecite. Stavite u blender, pa dodajte očišćeni beli i crni luk, kao i krastavac. Dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine. Zatim sipajte sirće i posolite, pa opet izblendirajte, a onda sipajte i maslinovo ulje. Još jednom izblendirajte i gaspaćo je gotov. Tekstura treba da bude kremasta, a zatim procedite. Sipajte u staklenu posudu i ohladite. Možete i odmah da jedete. Poslužite sa krutonima ili nečime po vašoj želji.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso/Stvar ukusa)