UKUSNO!
OVAKO JELENA ĐOKOVIĆ SPREMA BRUSKETE, I TO BEZ HLEBA! Jedan sastojak stvarno PRAVI RAZLIKU (FOTO)
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Znamo kako izgleda kad se poznate Srpkinje posebno doteraju za neku svečanost, znamo kako pevaju, glume, kako dominiraju svetskim pistama. A kako kuvaju?
Ovo je recept za bruskete Jelene Đoković.
Sastojci:
2 velika ili 4 mala krompira
2 šolje seckanog čeri paradajza
2 mlevena čena belog luka
5 listova svežeg mlevenog bosiljka
¼ kašičice morske soli
sok od ½ limuna
1 kašičica meda (opciono)
so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir isecite po dužini na dugačke ovale debljine oko pola centimetra i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Krompir pecite 30 minuta, dok po vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.
Umutite limunov sok, so, beli luk i med (po želji) u maloj posudi. Dodajte paradajz isečen na kockice i promešajte da se sjedini. Pečene kriške krompira poređajte na poslužavnik i po njima pospite paradajz isečen na kockice i mleveni bosiljak.
Po svakoj brusketi na kraju dodatno pospite morsku so i biber po ukusu.
Bonus video:
(Espreso / Zadovoljna)