Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/herzhaftundlecker
preukusno!
GULAŠ SA MLEVENIM MESOM I KUPUSOM STO PUTA BOLJI OD ORIGINALA: Brzo se sprema, a još BRŽE jede (RECEPT)
Ovaj gulaš sa mlevenim mesom ćete obožavati
Objavljeno: 30.06.2023. 14:25h
Marija Marković
Kombinacija sastojaka u ovom gulašu je neprevaziđena!
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 ljubičasti luk
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 150 g pečuraka
- 150 g čeri paradajza
- 250 ml paradajz sosa
- 450 g kupusa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica sušenog bosiljka
Priprema: U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, a onda dodajte i sitno seckani crni luk i pržite još nekih minut. Zatim dodajte mleveni beli luk, a nakon toga i rendanu šargarepu. Opet pržite par minuta, pa dodajte seckane pečurke. Začinite po želji i dobro promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polutke i paradajz sos. Dobro promešajte i krčajte 5-10 minuta, a zatim dodajte i rendani kupus (ili isečen na trake). Lepo promešajte, pa poklopite i kuvajte još 10 minuta. Gotov gulaš pospite seckanim peršunom. Prijatno!
Bonus video: Humanitarno kuvanje
(Espreso/Stvar ukusa)