recept
POZNAT SRPSKI KOLAČ GOTOV ZA MANJE OD POLA SATA: Posna poslastica sa PIVOM koju obožavaju SVI
On se pravi sa pivom, orasima i džemom
Utoku posta se ne jedu namirnice životinjskog porekla, ali to ne znači da je hrana manje ukusna. Danas postoji zamena za skoro svaku mrsnu namirnicu, pa tako možete da spremite neka od najlepših jela i poslastica. Danas vam donosimo recept za jedan od najlepših posnih kolača.
On se pravi sa pivom, orasima i džemom. Priprema dosta podseća na medeno srce, pa će tako ovaj posni kolač osvojiti vaša srca već na prvi zalogaj.
Sastojci:
2 šolje šećera
500 ml piva
200 ml ulja
2 šolje mlevenih oraha
3 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
Još:
10 kašika džema od kajsije
50 g mlevenih oraha
Priprema:
U posudi pomešajte šećer i pivo, a kada se šećer otopi sipajte ulje, orahe i prosejano brašno. Lepo promešajte da se sastojci sjedine, a onda dobijenu smesu sipajte u pleh koji ste prethodno nauljili i posuli brašno (možete da ga obložite i pek papirom).
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Gotov kolač premažite džemom i pospite orasima.
(Espreso/Stvar ukusa)