SOČNO i SLATKO
SPOJENI SU SVI RECEPTI IKADA I DOBIJEN JE JEDAN SAVRŠEN: Ova TORTA nikada nije bila ukusnija, MORATE je probati
Najukusniji, najbolji recept za ovu tortu za koju se vredi potrduiti
Bogata torta punog ukusa, iako po dužini deluje komplikovano, za pripremu je vrlo jednostavna. Milka torta je neizostavni deo današnjih svezaka sa receptima, neki imaju tajne spremanja Milka torte bez pečenja, neki peku kore, ali ovo danas je spoj svih dosadašnjih recepata, jer ima ih mnogo.
Kremasta i sočna Milka torta je najbolja nakon jednog dana stajanja, a u njoj uživaju od najmlađih do najstarijih. Ovo je ultimativni recept za najbolju tortu svih vremena - Milka tortu:
Sastojci za jednu koru (potrebne su četiri kore):
– 6 belanaca – 6 kašika šećera – 100 g mlevenih oraha – 1 kašika brašna
Fil 1:
– 12 žumanaca – 200 g šećera – 3 kašike brašna – 3 kesice pudinga od vanile – 1 l mleka – 400 g Noisette milke – 250 g margarina
Fil 2:
– 12 žumanaca – 200 g šećera – 3 kašike brašna – 3 kesice pudinga od vanile – 1 l mleka – 400 g bele milke – 250 g margarina
Još:
– 750 g krem šlaga – 750 ml vode
Priprema:
- Za koru, zagrejati rernu na 200 stepeni. Pripremiti pleh 40×33 cm (veliki pleh od električnog šporeta) i u njega staviti pek papir. U jednom tanjiru izmešati mlevene orahe i brašno. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg.
- Ostaviti mikser na stranu i dodati orahe i brašno. Izmešati ručno. Masu sipati u pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Ne prati viljuščice od miksera. Žumanca od prve i druge kore staviti u jednu činiju, poklopiti i staviti u frižider, isto uraditi sa žumancima od treće i četvrte kore.
- Na isti način pripremiti još tri kore. I kada završite sa pripremom četvrte kore ne morate da perete viljuščice već ih iskoristite za pripremu fila.
- Za fil 1, žumanca i 100 g šećera mikserom umutite penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka (oko 300 ml) da se dobije masa bez grudvica. Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kada mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodajte Noisette milku i umešati da se čokolada istopi. Ostaviti fil da se dobro ohladi.
- Za fil 2, žumanca i 100 g šećera umutiti penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka da se dobije masa bez grudvica. Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kad mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodati belu milku i mešati da se čokolada istopi.
- Ostaviti da se fil dobro ohladi. Posle pripreme drugog fila oprati viljuščice. Kada se filovi dobro ohlade umutiti krem šlag sa vodom i ostaviti sa strane. Ne prati viljuščice od miksera već istim mutiti margarine.
- Pripremiti dve posude i u svaku staviti po 250 g margarina. Penasto umutiti margarine. U prvu posudu dodavati fil sa belom milkom i dobro sjediniti. Dobijen je fil 2.
- Istim viljuščicama u drugu posudu dodati fil sa Noisette milkom i dobro umutiti. Dobijen je fil 1.
Način filovanja: kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – šlag.
Uživajte u ovom izvanrednom receptu za Milka tortu, a ako vam se jede nešto osvežavajuće i sa više voća, probajte recept za tortu sa malinama.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Zdravlje i kuhinja)