Sladoled, Foto: Printscreen/ Youtube/ twinskitchen20

savet

SVE VREME STE POGREŠNO ČUVALI SLADOLED U ZAMRZIVAČU, EVO KAKO JE JEDINO ISPRAVNO: Samo tako se neće praviti LED

Kristalići leda ili „freezer burn“, kako je ona to nazvala, nastaje kad vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovo hladi na površini

Objavljeno: 29.06.2023. 17:55h > 09:55h

Članica jedne australijske Fejsbuk grupe otkrila je da bi posudu sa sladoledom uvek trebalo u zamrzivač stavljati naopačke kako bi se izbeglo stvaranje kristalića leda na površini.

Kristalići leda ili „freezer burn“, kako je ona to nazvala, nastaje kad vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovo hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu.

foto: Printscreen/ Youtube/ twinskitchen20

Okretanje kantice sladoleda nakon što ga vraćate u zamrzivač će učiniti to da će onaj deo sladoleda koji se rastopio dok ste vadili kugle kapljati na poklopac i neće „pokvariti“ netaknuti deo sladoleda u kantici, tvrdi ona.

Ista žena savetovala je i odlaganje sladoleda u plastične kese sa zatvaračem kako bi vam sladoled ostao mekši.

foto: Printscreen/youtube/ The Cooking Foodie

„Odličan savet“, „Hvala ti, ovo nas je spasilo“, „Genijalna ideja“, komentari su ostalih članova grupe na Fejsbuku.

„A gde to sladoled uopšte izdrži dovoljno da bi ovaj trik mogao da se primeni?“ našalili su se neki.

(Espreso/Zadovoljna.rs)