prijatno!
DOMAĆICA OTKRILA RECEPT ZA LETNJI AJVAR OD KOGA VAM IDE VODA NA USTA: Bez KUVANJA i PEČENJA, samo vam treba BLENDER
Recept za letnji ajvar koji osvaja sva čula!
Ako ste ljubitelj ajvara, a sada mu nije sezona, ovo je pravi recept za vas! Bez kuvanja, ili pečenja, samo vam je potreban blender i imaćete ukuni namaz celo leto!
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 kg paprika
- 2 glavice belog luka
- 3 ljute paprike
- so i šećer po ukusu
Priprema: Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta, pa kratko blanširajte i onda skinite kožicu. Zatim dobro izblendirajte. Običnu i ljutu papriku isto zasecite, pa kratko blanširajte u vreloj vodi i takođe skinite kožicu i uklonite semeke, pa izblendirajte. Ako imate mašinicu za meso provucite papriku i paradajz, kao i očišćene čenov belog luka. Ako nemate sve to sjedinite u blenderu, dobro promešajte, pa dodajte so i šećer. Ponovo promešajte i sipajte ajvar u sterilisane tegle. Ako želite dodajte začin po želji.
(Espreso/Stvar ukusa)