Vermut torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Kisa Od Slatkisa-Recepti

paŽnja

TORTA SA OVIM IMENOM JE TRENUTNO NAJPOPULARNIJI SLATKIŠ U ZEMLJI: Svi je TRAŽE, kad vidite SASTOJKE BIĆE JASNO

Krem šlag umutiti čvrsto sa kiselom vodom. Finalni postupak: kora, fil, šlag, kora... Dekorisati po želji! Prijatno

Objavljeno: 29.06.2023. 11:08h

Sastojci

Za kore (x4):

5 belanaca

5 kašika šećera

3 kašika mlevene plazme

2 kašike kakao

malo praška za pecivo

Za fil:

20 žumanaca

5 celih jaja

25 kašika šećera

250 g margarina

300 g mlevene plazme

1,5 čaša kisele pavlake

100 g crne milka čokolade

100 g bela milka čokolade

300 g krem šlaga

300 ml gazirane vode

Priprema

Umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodati šećer neprekidno muteći. Kad se šećer istopi dodati mlevenu plazmu, kakao, prezle i prašak za pecivo. Lagano sjediniti i isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 10 minuta. Na isti način napraviti još 3 kore. Ohladiti.

Za fil je potrebno da žumanca, cela jaja i šećer umutite mikserom penasto a zatim skuvajte fil na pari. U hladan fil dodati izmiksan margarin, mlevenu plazmu, pavlaku i iseckanu crnu i belu čokoladu. Sve sjediniti.

Krem šlag umutiti čvrsto sa kiselom vodom. Finalni postupak: kora, fil, šlag, kora... Dekorisati po želji! Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/recepti.com)