Ruštule, Foto: Printscreen/Youtube/Dr. Oetker Srbija
paŽnja
OVAJ SRPSKI RECEPT SVI GUGLAJU: Omiljeno PIĆE se stavlja u testo, ono što se dobije oboriće vas sa nogu
Prvo pomešati brašno i prašak za pecivo
Objavljeno: 29.06.2023. 11:00h
Vanja Pejić
Postoji više naziva ove poslastice, a ukus je toliko jedinstven da ćete je stalno praviti.
Sastojci:
500g brašna
5 jaja
5 kašika ulja
5 kašika šećera
5 kašika mleka
prašak za pecivo
3 kašike rakije
narendana korica limuna
ulje za prženje
šećer u prahu
Priprema:
Prvo pomešati brašno i prašak za pecivo.
Zatim umutiti jaja, šećer, mleko, narendanu koricu limuna, rakiju i ulje. Nakon što je smesa sjedinjena postepeno dodavati brašno i mešati sve dok testo ne postane elastično.
Testo prebaciti na radnu ploču posutu brašnom, doraditi ga još par minuta, oblikovati loptu i ostaviti da odstoji oko pola sata.
(Espreso/Srećna republika)