Ruštule, Foto: Printscreen/Youtube/Dr. Oetker Srbija

paŽnja

OVAJ SRPSKI RECEPT SVI GUGLAJU: Omiljeno PIĆE se stavlja u testo, ono što se dobije oboriće vas sa nogu

Prvo pomešati brašno i prašak za pecivo

Objavljeno: 29.06.2023. 11:00h

Postoji više naziva ove poslastice, a ukus je toliko jedinstven da ćete je stalno praviti.

Sastojci:

500g brašna

5 jaja

5 kašika ulja

5 kašika šećera

5 kašika mleka

prašak za pecivo

3 kašike rakije

narendana korica limuna

ulje za prženje

šećer u prahu

Priprema:

Prvo pomešati brašno i prašak za pecivo.

Zatim umutiti jaja, šećer, mleko, narendanu koricu limuna, rakiju i ulje. Nakon što je smesa sjedinjena postepeno dodavati brašno i mešati sve dok testo ne postane elastično.

Testo prebaciti na radnu ploču posutu brašnom, doraditi ga još par minuta, oblikovati loptu i ostaviti da odstoji oko pola sata.

(Espreso/Srećna republika)