rakija
DOMAĆA TRADICIONALNA MEDOVAČA OD SAMO 3 SASTOJKA: Deka otkrio RECEPT za prirodni LIKER koji podiže IMUNITET
Ukoliko ste ljubitelj domaćih pića, ova medovača će vas raspametiti
Medovača je prirodni liker od meda koji se, kada ga umereno konzumirate, smatra pićem koje pomaže u podizanju imuniteta.
Pije se rashlađena i kao aperitiv, pospešuje imunitet, štiti od infekcija i popravlja krvnu sliku.
Da biste napravili dobru medovaču, potrebno vam je 1 litar šljivovice, 400 ml destilovane vode i 300 g meda.
Priprema se tako što se med rastopi u rakiji, a zatim doda destilovana voda.
Tako pripremljena treba da odstoji mesec dana na tamnom mestu uz povremeno mućkanje.
Posle toga, procediti je kroz filter. Jačina zavisi od količine destilovane vode, ako želite jaču, sipajte manje destilovane vode.
Ukoliko medovači dodate i malo propolisa, biće još lekovitija, ali vodite računa - medovača se smatra jednom od najopasnijih rakija, jer je slatka, pitka, nežno klizi niz grlo, pa kad jednom počnete, možda ćete se teško zaustaviti.
Bonus video: Domaća rakija
(Espreso/Srbija Danas)