Krilca, Foto: Bakina kuhinja

recept

PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK, PILEĆA KRILCA SA MEDOM: Samo na jedan način ćete dobiti HRSKAVU KORICU

Kad budete pripremali krilca za roštilj zarežite ih kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomerno pekla na roštilju i dobila lepu koricu

Objavljeno: 28.06.2023. 23:38h

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz voka

Sastojci:

800 g pilećih krilca

2 kašike meda

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

2 šargarepe

2 veća mlada luka

1 tikvica

2 kašike ulja

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Isecite pileća krilca, prelijte ih marinadom od ulja i mlevenog belog luka i ostavite da se mariniraju nekoliko sati. Pecite ih na roštilju 10-12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premazati otopljenim medom i kratko pržiti. Povrće isecite na jednake komade.

Pržite na malo ulja na jako zagrejanom tiganju do dva minuta. Ovim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a hranljive materije će se zadržati u povrću.

(Espreso/Trpeza)