recept
OVAJ SLADOLED SE SPEMA OD SAMO TRI SASTOJAKA I OMILJEN JE TOKOM CELOG LETA: Jedna namirnica mu daje još BOLJI UKUS
Stavite kalup za hleb u zamrzivač da se ohladi dok pravite sladoled
Ako ste u potrazi za ukusnom domaćom desertnom idejom, zabavnim projektom s decom ili jednostavno novim receptom za desert koji biste dodali u svoj arsenal, evo jednog koji će vas osvežiti u vrućim letnjim danima.
Nema ničeg zabavnijeg ili nostalgičnijeg od uživanja u velikoj posudi sladoleda na kraju sparnog letnjeg dana. Ovaj sladoled nije samo mekan, kremast i sočan, već i sve što vam je potrebno su samo tri sastojka i zamrzivač, prenosi Simply Recipes.
Sastojci:
2 šoljice ohlađenog čvrste slatke pavlake 1 kašičica ekstrakta vanile 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema:
1. Stavite kalup za hleb u zamrzivač da se ohladi dok pravite sladoled.
2. Dodajte čvrstu slatku pavlaku u posudu samostojećeg miksera ili veliku posudu ako koristite ručni mikser. Mutite dok se malo ne zgusne, zatim dodajte ekstrakt vanile. Nastavite da mešate smesu srednjom do visokom brzinom 5 do 6 minuta.
3. Nežno umešajte prvu polovinu zaslađenog kondenzovanog mleka. Kad se sve spoji, preklopite drugom polovinom.
4. Smesu za sladoled prebacite u ohlađeni kalup za hleb. Pokrijte vrh listom papira za pečenje, a zatim čvrsto omotajte tepsiju aluminijskom folijom. Zamrznite dok se ne stegne, preko noći ili najmanje 6 sati.
5. Izvadite pripremljeni sladoled iz zamrzivača 5 minuta pre nego što budete spremni za posluživanje.
Majke i snajke:
(Espreso/Večernji list/Simply Recipes)