obratite pažnju
ZA OVAJ NAČIN PRAVLJENJA JAJA POLOVINA SRBA NIJE NI ZNALA: Evo šta se tačno radi SA NJIMA, dobro upamtite ovo
Kuvana jaja odmah ocedite i prelijte hladnom vodom. Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu
Sastojci:
Šest jaja 250 g mlevenog mesa (po izboru) jedna ljuta kobasica jedna jabuka
Za poh: jaja brašno prezle
Priprema:
U činiji pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. U ključalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuvajte 4,5 minute. Kuvana jaja odmah ocedite i prelijte hladnom vodom. Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno. Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso/Republika)