prijatno!
SRBI LUDE NA OVO MESO: KREMASTI sos LIJE iz USTA, a ŠPARGLE mu daju poseban ŠMEK (RECEPT)
Ukoliko ne znate kakod a iznenadite svoju porodicu, ovo jelo je idealno rešenje
Srbi obožavaju da jedu piletinu, i ona se i najčešće nalazi na trpezi. Kada joj dodate ovaj kremasti sos i špargle svi će biti oduševljeni.
Sastojci:
- 1/2 šolje brašna
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 pileća filea
- 1 crni luk
- 5 čenova belog luka
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 1/2 šolje bujona
- 1/3 šolje soka od limuna
- 230 g špargli
- 200 g smrznutog graška
- 1 kašičica senfa
- 1 veza mirođije
Priprema: Pomešajte bršano, so i biber. Isecite meso na tanke šnicle, pa pokrijte i izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte meso u brašno i propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, prebrišite ga ubrusom, a onda sipajte još malo ulja, pa dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša, pa dodajte krupno sečeni beli. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, bujon i sok od limuna. Kuvajte dok ne krene da ključa, a onda ostavite još par minuta da se tečnost smanji. Isecite šparglama krajeve, a onda dodajte u sos, kao i smrznuti grašak. Promešajte, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte senf i seckanu mirođiju i posolite. Promešajte, pa prelijte gotov sos preko mesa. Ako želite preko pospite parmezan. Prijatno!
(Espreso)