recept
PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Prosto jelo koje SVI OBOŽAVAJU, baka otkrila RECEPT
Piletina i povrće iz rerne
Vrlina ovog jela je u tome što ne morate da budete kuvar s iskustvom da biste dobili aplauz svih prisutnih.
Piletina i povrće iz rerne
Sastojci:
400 g pilećeg filea
3 paprike
4 krompira
8 malih lukova arapidžika
4-6 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika začina za piletinu
1 kašika dimljene paprike
150 g gaude ili ementalera
1/2 veze peršuna
so, biber
Priprema:
Sve povrće operite i koje treba oljuštite. Krompir i papriku isecite na kriške a piletinu na trake. U veću činiju ubacite meso i povrće i sve začine sem peršina i kačkavalja. Dobro sve promešajte rukama da se svi začini lepo rasporede po mesu i povrću. Izručite sve na pleh obložen pek-papirom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Izvadite i pospite odozgo rendani kačkavalj pa vratite na još nekoliko minuta da se rastopi. Kad je gotovo, izvadite i pospite sitno seckanim peršunom.
Majke i snajke:
(Espreso/Trpeza)