recept
NAPRAVITE NAJKREMASTIJI SPANAĆ DO SADA: Umesto na ulju, spremite ga na OVOM SASTOJKU i biće još UKUSNIJI
Napravite lagani ručak sa spanaćem u bešamel sosu, a može da bude i postan, ako mleko zamenite ovsenim, a puter margarinom
Spanać je zdravo povrće koje se odlično slaze uz mnoge namirnice, a može da se služi i sirov, kuvan ili pečen. Postoje različiti recepti za spanać i ne zna se koji je ukusniji, a danas vam predlažemo da ga pripremite sa bešamel sosom.
Ovaj poznati francuski umak se koristi umesto zaprške i daje poseban šmek jelu, a može da bude i postan, samo puter zamenite margarinom i obično mleko posnom verzijom.
Sastojci:
250 g spanaća
250 ml mleka
20 g putera
1 kašika brašna
1/4 kašičice muskatnog oraščica
1/4 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
Priprema:
Kratko obarite spanać, pa ga dobro ocedite i iseckajte. Puter istopite u šerpi, pa propržite brašno, a onda dodajte i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, a na kraju dodajte so, biber i muskatni oraščić, pa promešajte. Dodajte spanać i mešajte još nekih 5 minuta, pa sklonite sa šporeta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)