internacionalna kuhinja
OVO JELO SE JEDE U TURSKOJ ZA DORUČAK: Od BEĆARCA se razlikuje zbog 3 sastojka, a priprema je mnogo LAKŠA (RECEPT)
Najukusniji recept za tursko jelo menemen - savršen izbor za doručak ili ručak
Menemen je tradicionalno tursko jelo koje se sastoji od sočnog paradajza, paprike, luka i začina, sve prženo u maslinovom ulju. Ovo jednostavno jelo je omiljeno među ljubiteljima turske kuhinje širom sveta.
Menemen se tradicionalno služi sa svežim hlebom ili pita hlebom, a možete ga prilagoditi svom ukusu dodavanjem svežeg peršuna, sira ili začina poput tucane paprike. Ovo jelo je idealno za one koji traže brz i zdrav obrok, jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima iz svežeg povrća.
Sastojci:
- 4 jajeta
- malo đumbira
- 4 čena belog luka
- 1 crni luk
- 2 veća paradajza
- malo feta sira (ili po izboru)
- 1/2 šolje sosa od paradajza
- 1/2 ljute papričice
- 1/2 paprike
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice origana
Pripema je sasvim jednostvana:
- Da biste pripremili menemen, prvo ćete iseckati sveže povrće i propržiti ih u tiganju sa malo maslinovog ulja.
- Dodajte začine po ukusu, poput soli, bibera i sušene paprike i ostale navedene, za dodatnu aromu.
- Kada se povrće omekša, razbijte jaja i dodajte ih u tiganj.
- Pažljivo promešajte kako bi se jaja sjedinila sa povrćem, stvarajući bogatu i kremastu teksturu.
Ukoliko želite isprobati autentičan ukus Turske, menemen je savršen izbor. Ovo jednostavno jelo će vas oduševiti svojim ukusom i bogatim aromama.
Ako biste ipak nešto sa više ugljenih hidrata, brza pita sa sirom je idealan izbor.
(Espreso/ Stvar ukusa)