Krompir paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

recept

PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK, JEDNOSTAVNO JELO KOJE ĆE ZASITITI CELU PORODICU: Krompir paprikaš preliven OVIM SOSOM

Naučite kako se sprema najbolji paprikaš

Objavljeno: 26.06.2023. 22:59h

Paprikaš je staro jelo na kašiku koje domaćice nauče odmah da naprave. Nema tu puno muke, a ukus je fantastičan. Ako volite srpski pileći paprikaš, onda vam preporučujemo da probate i ruski recept.

Oni paprikaš peku u rerni, a onda ga pred kraj prelivaju i bešamel sosom. Ništa lepše niste probali, a ovako pripremljen paprikaš je idealan za ručak.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci:

2-3 mlada luk

2 šargarepe

1, 5 paprika

600 g pilećeg filea

3 krompira

150 ml paradajz sosa

malo majčine dušice

Za bešamel sos:

40 g putera

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika brašna

500 ml mleka

100 g tvrdog sira

prstohvat muskatnog oraščića

so, biber

foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

Priprema:

Isecite mladi luk, papriku i šargarepu, pa propržite. Kada omekša dodajte iseckani file, a kada se i on proprži dodajte i krompir seckan na kockice. Poklopite i kuvajte nekih 20 minuta, a onda sipajte paradajz sos, pa dodajte so, biber i majčinu dušicu, pa promešajte.

Kuvajte još 10 minuta, pa sipajte u zemljanu posudu. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Za to vreme napravite bešamel. Istopite puter u šerpi, pa dodajte maslinovo ulje i propržite brašno i sipajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Prelijte paprikaš bešamelom, pa pecite još 15 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)