recept
PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK, JEDNOSTAVNO JELO KOJE ĆE ZASITITI CELU PORODICU: Krompir paprikaš preliven OVIM SOSOM
Naučite kako se sprema najbolji paprikaš
Paprikaš je staro jelo na kašiku koje domaćice nauče odmah da naprave. Nema tu puno muke, a ukus je fantastičan. Ako volite srpski pileći paprikaš, onda vam preporučujemo da probate i ruski recept.
Oni paprikaš peku u rerni, a onda ga pred kraj prelivaju i bešamel sosom. Ništa lepše niste probali, a ovako pripremljen paprikaš je idealan za ručak.
Sastojci:
2-3 mlada luk
2 šargarepe
1, 5 paprika
600 g pilećeg filea
3 krompira
150 ml paradajz sosa
malo majčine dušice
Za bešamel sos:
40 g putera
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika brašna
500 ml mleka
100 g tvrdog sira
prstohvat muskatnog oraščića
so, biber
Priprema:
Isecite mladi luk, papriku i šargarepu, pa propržite. Kada omekša dodajte iseckani file, a kada se i on proprži dodajte i krompir seckan na kockice. Poklopite i kuvajte nekih 20 minuta, a onda sipajte paradajz sos, pa dodajte so, biber i majčinu dušicu, pa promešajte.
Kuvajte još 10 minuta, pa sipajte u zemljanu posudu. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Za to vreme napravite bešamel. Istopite puter u šerpi, pa dodajte maslinovo ulje i propržite brašno i sipajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Prelijte paprikaš bešamelom, pa pecite još 15 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)