Kanapei, Foto: Konstantin Malkov / Alamy / Alamy / Profimedia

PREUKUSNI SU

VOĆNI KANAPEI OD KOJIH IDE VODA NA USTA: Idelani su ZA LETNJE PROSLAVE, prave se vrlo prosto (RECEPT)

Voće je ukras gotovo svakog svečanog stola. Međutim, jednostavno stavljanje ukusnog voća u vazu ili jelo nije zabavno!

Objavljeno: 26.06.2023. 13:20h

Stoga vam danas nudimo da se upoznate s nekoliko mogućnosti kako napraviti lepe i originalni kanapei na ražnju! Ovi jednostavni recepti zasigurno će se svideti i odraslima i deci!

Voće je ukras gotovo svakog svečanog stola.

Popularnost voćnih kanapea

Vekovima su različiti zreli, sočni, mirisni plodovi krasili svečane stolove. Naravno, većina nas svakodnevno jede voće. Međutim, ako u svakodnevnom životu načelno nema potrebe služiti voće na neki poseban način, onda je to jednostavno potrebno učiniti na svečanoj gozbi.

Svetlo i ukusni kanapei divno će ukrasiti stol, razveseliti se, oduševiti izgledom i okusom. Venčanja, rođendani, švedski stolovi i korporativne zabave, dečije zabave - voćni kanapei na ražnju uvek će vam dobro doći.

foto: Peerapong Moovoravit / Alamy / Alamy / Profimedia

Voće, slez, sir i drugi sastojci

Jasno je da je za pripremu ovih kanapea na ražnju glavni sastojak voće. Sjajno je što možete koristiti apsolutno bilo koje voće (kao i bobičasto voće) po svom ukusu: jabuke, breskve i kruške, dinje i lubenice, banane, narandže, mandarine i limune, grejp, kivi i ananas, grožđe i jagode, maline i kupine, trešnje, ogrozd, mango i papaju. Ovu listu možete nadopuniti bilo kojim voćem po vašem ukusu!

Kako je lepo seći voće za kanapee

Pre svega, treba reći da voće za užinu treba iseći neposredno pre serviranja. Ovo će sprečiti užinu da izgubi sok, što negativno utiče i na ukus i na izgled poslastice. Pored toga, ono voće čija se pulpa oksidira i dobija potpuno neukusnu tamnu boju (na primer, jabuke, banane), obavezno pospite limunovim sokom odmah nakon rezanja. Glavni alati za pravljenje voćnih kanapea su oštar nož, čista i suva daska za sečenje i drveni ili plastični ražnjići. Mnogo originalnije izgledaju grickalice čiji su sastojci isečeni na neobičan način... Dakle, možete koristiti posebne noževe za kovrdžavo sečenje voća i povrća. Na primer, možete da koristite kašiku sa prorezima da isečete loptice i hemisfere od voća.

(Espreso/stale.ru)