nikad bolji ukus
OMILJENA TORTA SRPSKIH DOMAĆICA U FORMI SLADOLEDA: Ako vam dolaze GOSTI spremite duplu meru, toliko je dobar
Svi volimo ovu tortu, ali preko leta nam treba nešto ledenije, kao što je na primer sladoled
Svi vole svetski poznatu Švarcvald tortu, njen sastav je toliko dobro izbalansiran da ima u sebi sve što vam treba od jedne poslastice. Dovoljno čokolade da nas želja mine, belog krema da nam se topi u ustima, višnje da nas osveže, a da li ste znali da možete napraviti i ledenu verziju svoje omiljene torte?
Sladoled koji će vas rashladiti u ovim vrelim letnjim danima je pravo savršenstvo, a deset puta je jednostavniji za pripremu od torte od koje je potekao. Ovaj recept za Švarcvald sladoled obavezno morate isprobati!
Sastojci:
- 170 g višanja
- 50 g čokolade
- 480 ml slatke pavlake
- 400 g kondenzovanog mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašika soka od limuna
- keks sa mrvicama čokolade
Video u kome možete pogledati detaljniju pripremu
Priprema:
U posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko, vanilu i sok od limuna i mutite dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte rendanu čokoladu i višnje koje ste prethodno malo izblendirali (ali ne previše, treba da ostanu i krupni komadi). Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na minimum 4 sata. Izvadite pre nego što krene da poslužite i sipajte na keks, pa preklopite drugim.
Recepata za sladoled ima na pretek, a mi uvek biramo najbolje! Uživajte!
(Espreso/ Stvar ukusa)