PREUKUSNO JE
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM, UKUĆANI ĆE ODLEPITI: Pravi se LAKO, a prava je vitaminska BOMBA (RECEPT)
Morate ga napraviti za ručak ako želite nešto zdravo.
Zdravo vegansko jelo predivnog ukusa koje je prepuno vitamina i minerala.
Sastojci
za 3 osobe
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 šargarepa
1 crvena paprika
1 tikvica
1 konzerva paradajz pelata
150g crvenog sočiva
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika Vegete
1 kašika slatke mlevene paprike
1 kašika kima
Priprema
1.
Na jednoj kašiki maslinovog ulja prodinstati sitno seckan crni luk pa dodati sitno seckan beli luk samo na par minuta.
2.
Šargarepu oljuštiti i izrendati pa dodati luku da se dinsta. Poklopiti. Zatim dodati sitno seckanu crvenu papriku i tikvicu sečenu na tanke kolutiće. Promešati dobro, staviti poklopac i ostaviti da se dinsta 20 min uz povremeno mešanje. Ključ uspeha ovog jela je u dugom distanju da se svi ukusi povežu.
3.
Nakon toga dodati celu konzervu paradajz pelata i začiniti. Ja najviše volim da dodam 1 kašiku vegete, slatke mlevene paprike i kima. Poklopiti i ostaviti da se kuva 10 minuta.
4.
Potom dodati 150g crvenog sočiva i 2x vode dakle 300ml i ostaviti da se sve kuva još 20 minuta. Posle toga skinuti sa šporeta i pustiti da malo odmori. odmori 10tak minuta.
Posluživanje
Odlično ide uz parče tostiranog domaćeg hleba, mladi luk i zelenu salatu.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka)