ODLIČNO JE
SAVRŠENSTVO ZVANO PIJANI PREBRANAC: Novi recept za čuveno jelo, evo koje ALKOHOLNO PIĆE se sipa u njega!
Pasulj svi vole da jedu, a ovako pripremljen prebranac možete da jedete i u toku posta, samo izbacite slaninu
Ne postoji srpska domaćica koja nije pravila pasulj ili prebranac do sada, ali mi vam donosimo novi recept za ovo čuveno jelo. Da, moguće je poboljšati mu ukus, a za to vam je potrebno samo pivo.
Pasulj svi vole da jedu, a ovako pripremljen prebranac možete da jedete i u toku posta, samo izbacite slaninu. Pasulj prvo kuvajte u pivu, a onda ispecite. Najbolji recept za pijani prebranac do sada.
Uživajte!
Sastojci:
1/2 šolje smeđeg šećera
1/3 šolje jabukovog sirćeta
1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)
600 g pasulja
1 crni luk
1 ljuta papričica
2 kašike senfa
1 kašika slatke paprike
1 kašičica bibera
2 kašičice soli
1 kašičica belog luka u prahu
1/2 kašičice origana
1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike
1 flaša piva
slanina
Priprema:
U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos. Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali. Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša. Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.
(Espreso/Stvar ukusa)