Recept za pijani prebranac, Foto: Bakina Kuhinja

ODLIČNO JE

SAVRŠENSTVO ZVANO PIJANI PREBRANAC: Novi recept za čuveno jelo, evo koje ALKOHOLNO PIĆE se sipa u njega!

Pasulj svi vole da jedu, a ovako pripremljen prebranac možete da jedete i u toku posta, samo izbacite slaninu

Objavljeno: 25.06.2023. 14:46h > 14:50h

Ne postoji srpska domaćica koja nije pravila pasulj ili prebranac do sada, ali mi vam donosimo novi recept za ovo čuveno jelo. Da, moguće je poboljšati mu ukus, a za to vam je potrebno samo pivo.

Pasulj svi vole da jedu, a ovako pripremljen prebranac možete da jedete i u toku posta, samo izbacite slaninu. Pasulj prvo kuvajte u pivu, a onda ispecite. Najbolji recept za pijani prebranac do sada.

Uživajte!

Sastojci:

1/2 šolje smeđeg šećera

1/3 šolje jabukovog sirćeta

1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)

600 g pasulja

1 crni luk

1 ljuta papričica

2 kašike senfa

1 kašika slatke paprike

1 kašičica bibera

2 kašičice soli

1 kašičica belog luka u prahu

1/2 kašičice origana

1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike

1 flaša piva

slanina

Prebranacfoto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos. Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali. Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša. Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

(Espreso/Stvar ukusa)