Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje
prijatno!
ZAPEČENA BORANIJA SA PILETINOM: Bez 1 sastojka JE NIKAKO NE SPREMAJTE, to joj daje ŠMEK (RECEPT)
Jednom kada probate zapečenu boraniju nećete je nikad drugačije spremiti
Objavljeno: 23.06.2023. 18:26h
Marija Marković
Ovako spremljenu boraniju jedu i najprobirljivija deca!
Potrebno je:
- 900 gr boranije (dve kesice)
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- Oko pola kg pilećeg filea
- 1 veća šargarepa
- Ulje
- Malo vode
- 2 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- so, biber
- Malo mleka
Priprema: Boraniju kuvajte jedno 10ak minuta, a potom je procedite. Izdinstajte luk i šargarepu, pa dodajte pileći file sitno seckan, a potom i boraniju. Umutite jaja i pavlaku i malo mleka pa prelijte preko boranije. Sve stavite u rernu i pecite na 200 C dok ne porumeni.
(Espreso/Stil)