Posno jelo sa šampinjonima, Foto: Bakina kuhinja
gotovo za tili čas
BAKIN RECEPT ZA BRZINSKI RUČAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI ZA VREME POSTA: Za sve će vam trebati svega 20 minuta
Post je vreme kada nam uvek zafale ideje za pripremu recepata, evo jedne od ideja šta biste mogli da pripremite za ručak
Objavljeno: 23.06.2023. 17:00h
Ivona Jelić
Za vreme posta često ne znamo šta da spremimo "na brzinu", sva posna jela zahtevaju barem sat vremena pripreme jer se dugo kuvaju. A ko još ima volje i želje da sedi pored šporeta i znoji se po ovim temperaturama.
Zato vam donosimo jednostavan bakin recept sa pečurkama, za koji će vam biti potrebno svega 20ak minuta.
Uživajte i za vreme posta!
Potrebno je :
- 1/2 kg šampinjona
- 2 kašike ajvara
- 3 čena belog luka
- stari hleb
- ulje
- so
Priprema:
- Šampinjonima skinuti nogice, oprati pa okrenuti na ledja da se dinstaju a posle isprže
- Posoliti sa suvim začinom ili sa malo soli.
- Kad se zapeku okrenuti pa pobacati u kapice seckan beli luk pa ih još malo pržiti. Potrebno je oko 20 minuta ukupno ako su sitniji .
- U šerpu sipati malo vode, posoliti i dodati 2-3 kašike ulja. Kad provri dodati stari hleb na kriške i isključiti, Popariti hleb, pa ga žicom još malo izmešati
- U veći tanjir sipati poparu rasporediti a odozgo premazati 2 kašike ajvara pa istresti preko šampinjone. Od same pomisli vam krene voda na usta .Savršenstvo ukusa. Prijatno!
Ukoliko želite evo još jedne ideje za postan ručak, u pitanju je gulaš sa lisičarkama.
(Espreso)