Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

prijatno!

CELA JUGA NEKAD SE DAVILA U DOKTORSKIM ŠTANGLAMA: Stari KOLAČ sa novim sastojkom, NIKAD KREMASTIJI

Kolač koji niko neće odbiti

Objavljeno: 20.06.2023. 17:43h > 17:53h

Kremast, sočan, čokoladan, ma može li bolje?

Sastojci za biskvit:

  • 7 belanaca
  • 300 - 400 šećera
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike mleka
  • 7 kašika brašna
  • 100 grama euro blok čokolada
  • 1 prašak za pecivo
foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

Za fil:

  • 7 žumanceta
  • 4 kašike šećera
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 100 grama euroblok čokolde
  • 200 grama putera

Posipati sa 4 kašike mlevenih oraha i 100 grama euroblok čokolade

Priprema: Umutiti belance dodati šećer i orahe, ulje, mleko brašon, rastopljenu euroblok čokodau i prašak za pecivo. Testo za biksvit peći na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.

Zatim napraviti fil tako što ćete žumance i šećer kuvati na pari pa dodati čokoladu za kuvanje i euroblok čokoladu, a kada se malo prohladi dodati i rasopljen puter. Preko vrelog kolača dodati vreo fil, a dok se sve stegne posuti orasima i rendanom čokoaldom.

(Espreso/Stil)