Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
RECEPT
DOMAĆICE NE ZNAJU DA OVAJ SASTOJAK DAJE MEKOĆU: Prelijte ga preko KOHA i biće VAZDUŠAST I KREMAST
Brza i laka priprema
Objavljeno: 20.06.2023. 17:30h
> 18:01h
Andjela Milojkovic
Jugoslovenski kolač koji svi i dalje obožavaju je koh. Ovaj recept ćete obožavati čim ga jednom probate!
Sastojci:
4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike brašna
4 kašike griza
Za preliv:
800 ml mleka
3 kašike šećera
1 vanil šećer
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom.
Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Za to vreme napravite preliv tako što ćete pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok se šećer ne otopi, pa prelijte gotovo kolač. Ostavite da ohladi.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)