Riba, ilustracija, Foto: Tamara Trajković

sjajno

KADA KUPUJETE OVU RIBU DOBRO OBRATITE PAŽNJU NA TO KAKVE SU JOJ OČI I KOŽA: To je glavni uslov za OVAJ RECEPT!

Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled

Objavljeno: 20.06.2023. 14:20h

Tolstolobik se najčešće jede za vreme posta i slava, a nije na odmet da ga već danas spremite.

Mi vam predlažemo da napravite prženi tolstolobik. Super je za ručak uz krompir salatu ili grilovano povrće, a trebaće vam 15 minuta da ga napravite, a postoje i cake koje će vam otkriti da li je riba sveža.

Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled.

Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva.

Pržena riba, ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/TERRI ANN'S KITCHEN

Sastojci:

8 tolstolobika

4 kašike bršana

4 kašike prezli

1 kašičica belog luka u prahu

1 limun

U posudi pomešajte brašno, prezle i beli luk u prahu. Kotlete ribe posolite i pobiberite, pa uvaljajte u dobijenu smesu. Pržite ih u zagrejanom ulju, pa poslužite sa limunom.

(Espreso/Stvarukusa)